Blodplateberiket plasma (A-PRP)

Nyhet! Sliter du med artrose i leddene eller akutte/kroniske skader i senevevet?

regenlab

Nå tilbyr Ås fysioterapi og treningssenter som en av få klinikker i landet injeksjonsbehandling med blodplateberiket plasma (A-PRP ®) og behandling med A-PRP i kombinasjon med Hyaluronsyre (Cellular Matrix®).

Blodplateberiket plasma (PRP) er ett godt alternativ for behandling av sener og ledd i muskel-skjelett- systemet.

For behandling av skader i senevev:
A-PRP ® fra RegenLab er plateberiket plasma og blodplatekonsentrat med ekstremt lavt nivå av røde og hvite blodceller, fremstilt fra pasientens eget blod. En venøs blodprøve på 10ml sentrifugeres i en beholder som inneholder en separasjons-gel som skaper en barriere mot de røde/hvite blodcellene. På denne måten får man et størst mulig konsentrasjon av den platerike plasmaen.

Plateberiket plasma injiseres på skadestedet. Behandlingen brukes på kroniske skader i bevegelsesapparatet, tendinopatier, men også intraartikulært i artroseledd og på akutte skader, som ligament- og muskelrupturer. Tanken bak behandlingen er at vekstfaktorene skal optimalisere vevsregenerering hos pasienten gjennom å trigge kroppens egne tilhelingsmekanismer.

Det er publisert en rekke kliniske studier de siste årene som viser positiv effekt på behandling av mild til moderat arthrose. Likeledes er injeksjoner med A-PRP på sener ett godt alternativ og gir ingen kjente bivirkninger.

For behandling av ledd:
Cellular Matrix ® fra RegenLab, er plateberiket plasma og blodplatekonsentrat med ekstremt lavt nivå av røde og hvite blodceller(A-PRP), med 2ml Hyaluronsyre 2%(A-PRP/HA). En venøs blodprøve på 10ml sentrifugeres i en beholder som inneholder en patentert seperasjons-gel, antikoagulant og Hyaluronsyre. RegenLab har FDA og CE godkjenning, og over 1 million pasienter er behandlet med deres PRP systemer i USA, Europa og Asia.

Ferdig prøve Cellular Matrix inneholder A-PRP og Hyaluronsyre. Kombinasjonen gir større smertereduksjon og forbedrede resultater for behandling av mild og moderat arthrose. Ny fransk multisenterstudie viser at 87% av pasientene med kne arthrose som tidligere har hatt svakt utbytte av HA alene, fikk signifikant smertereduksjon og sterk funksjonsforbedring.

Vi tilbyr fortsatt behandling med Hyaluronsyre (Ostenil). Forventet varighet etter injeksjoner med Hyaluronsyre er 4-12 mnd, mens effekten av kombinasjonsbehandlingen med Hyaluronsyre og PRP kan vare opptil flere år.

A-PRP® kan hjelpe tilhelingsprosessen ved de fleste skader i bevegelsesapparatet som involverer sener og muskelskader. Ny vitenskap tyder på at de fleste sener med smerter har rupturer. Disse rupturene kan enkelte ganger ikke være synlige på vanlig ultralyd eller MR, men sees på ultralyd under selve PRP- injeksjonen. Blodplater kan reparere rupturer, mens kortison kan svekke senene enda mer og skape større rupturer. Siden A-PRP er fremstilt av pasientens eget blod er det heller ingen kjente bivirkninger, og PRP har en sterk betennelsedempende effekt. Preparatet kan også benyttes av personer med diabetes.

Anbefalt behandlingsforløp:

Manuellterapeut

Ta kontakt med Manuellterapeut Christian Hammer hvis du lurer på om behandligen kan være aktuell for deg.

Scroll to Top